|
||||||||||
JodełkaKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki maka - 12 dag cukier - 20 dag jajko - 6 szt. kakao - 2 łyżka(i) polewa czekoladowa - 1 op. Etapy przyrządzania1
Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z pianą, mąką i kakao. Upiec w blaszce 30 x 30 cm i ostudzić.
Na mleku ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem, dodając ostudzony budyń i wiórki, wlać alkohol. Posmarować ciasto i pokroić na 4 paski 12,6,8 i 4 cm. Ułożyć na folii w piramidę, przekroić pionowo na pół i złożyć by powstały ukośne linnie. Schłodzić. Posmarować polewą i posypać wiórkami
Jak podawać?-- KREM: 1 torebka budyniu waniliowego 1/2 litra mleka 20 dag masła 15 dag cukru pudru 10 dag wiórków kokosowych 1 kieliszek alkoholuUwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|