|
||||||||||
Torcik urodzinowyKrótki opis potrawyTorcik z bitą śmietaną.Potrzebne składniki mąka - 25 dag masło - 17 dag orzechy (migdały) - 10 dag cukier puder - 10 dag żółtka - 4 szt. alkohol - 1 łyżka(i) bita śmietana - 1 l wiśnie koktajlowe (mogą być konfitury) - do ozdoby Etapy przyrządzania1
1. Posiekać mąkę z masłem i cukrem. Dodać żółtka, zmielone orzechy (migdały), zagnieść ciasto. Schłodzić, rozwałkować, ułożyć w tortownicy.
2. Upiec na złoto w 200 stopniach C.
3. Ciasto skropić alkoholem zmieszanym z łyżką wody i cukru. Na wierzch wycisnąć szprycką rozetki bitej śmietany, udekorować wiśniami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|