|
||||||||||
Karkówka w trzech marynatachKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki karkówka - 6 szt. sól, pieprz - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Kotlety umyć, osuszyć. Po 2 kotlety włożyć do każdej z marynat ( ostrej, ziołowej, winnej - patrz Marynaty), wstawić do lodówki na 4 godziny. Mięso wyjąć, uiożyć na posmarowanym olejem ruszcie, piec po ok. 10 minut z każdej strony. Karkówka jest poprzerastana tłuszczem i dzięki temu nie wysycha na ruszcie. By była krucha, trzeba ją dobrze zamarynować.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|