|
||||||||||
Kieszonki z pieczarkamiKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki maka - 1 łyżka(i) bułka tarta - 1 łyżka(i) platki kukurydziane - 1 szt. jajko - 2 szt. olej - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Piersi umyć, osuszyć. Każdą naciąć w poprzek tak, by powstała kieszeń. Dokładnie natrzeć solą i pieprzem. Oczyszczone pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na łyżce oleju. Gdy wystygną, dodać drobno pokrojoną czerwoną paprykę i szczypiorek. Przyprawić do smaku (farsz powinien być dość pikantny). Kieszenie napełnić farszem i spiąć. Kawałki mięsa obtoczyć w rozkłóconych jajkach i panierce z mąki, bułki tartej i płatków. Usmażyć na oleju. Podawać z bukietem warzyw i bezami.
Jak podawać?Główne: 4 filety piersi z kurczaka 1 szt papryki czerwonej 1 szt cebuli 20 dag pieczarek 1 pęczek szczypiorku 100 ml mleka 1 łyżka masła olej sól, pieprzUwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|