|
||||||||||
Skrzydełka a la FontainebleauKrótki opis potrawySkrzydełka obsypane pieczarkami to idealne danie na latoPotrzebne składniki Skrzydełka z kurczaka - 8 szt. Średnie pieczarki - 8 szt. Cebula Kieliszek winiaku Cytryna - 1/4 Śmietana - 3 łyżka(i) Masło - 3 łyżka(i) Oliwa - 2 łyżka(i) Sól, Pieprz Etapy przyrządzania1
Skrzydełka umyć, osuszyć, posypać pieprzem, po czym obsmażyć na oliwie i przełożyć do garnka. Cebulę obrać, umyć, pokroić w piórka, a następnie usmażyć na tej samej oliwie. Do skrzydełek dodać 2 łyżki masła, podlać wodą i dusić 15 minut. Po 10 minutach wlać winiak i posolić. Pieczarki pokroić w plasterki i obsmażyć na łyżce masła, po czym skropić sokiem z cytryny. Następnie dodać śmietanę i wymieszać. Skrzydełka wyłożyć na półmisek i obsypać pieczarkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|