|
||||||||||
Ciasto z krakersamiKrótki opis potrawyPysznePotrzebne składniki krakersy ,,Lajkonik'' - 4 op. mleko - 1 l margaryna ,,Kasia'' - 1 kostka(i) jajka - 2 szt. cukier waniliowy - 1 op. cukier - 1 szkl. mąka - 1 szkl. Etapy przyrządzania1
Jajka, cukier, mąka, cukier waniliowy zmiksować z 3 szklankami mleka. 1 szklankę mleka zagotować i na gotujące wlewać masę ubitą z poszczególnych składników. Powstanie budyń- wystudzić. Następnie rozmiksować ,,Kasię'' dodając powoli ugotowany budyń. Miksować kilka minut. Krakersy przekładać z przygotowaną masą tak aby powstało 4-5 warstw.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|