|
||||||||||
Schabowe inaczej.Krótki opis potrawyŚwietny sposób na tradycyjne, polskie schaboszczaki.Potrzebne składniki kotlety schabowe - 2 szt. olej - 2 łyżka(i) posiekana cebula - 1 szt. czosnek - 1 wino wytrawne - 2 łyżka(i) jabłko - 1 szt. vegeta śmietana - 2 łyżka(i) majeranek pieprz Etapy przyrządzania1
Kotlety smażymy na dwóch łyżkach gorącego oleju.
2
Obok wsypujemy jedną posiekaną cebulę z ząbkiem czosnku i kładziemy kotlety na cebulę.
3
Podlewamy dwoma łyżkami wina wytrawnego (lub wody).
4
Obok kładziemy jedno jabłko pokrojone na ósemki. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.
5
Posypujemy vegetą.
6
Polewamy dwoma łyżkami śmietany, posypujemy majerankiem, pieprzem. Jeszcze niech się pogotuje.
7
SMACZNEGO :D
Jak podawać?Posypane zieloną pietruszką. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
Bardzo ciekawe, zwłaszcza ta śmietana...niestety obawiam się, że się zetnie...
autor: Anonim dodany dnia 2011-02-01 21:56:06