Schabowe inaczej.

Aktualna ocena: 0
dodany przez: misska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Świetny sposób na tradycyjne, polskie schaboszczaki.

Potrzebne składniki

• kotlety schabowe - 2 szt.
• olej - 2 łyżka(i)
• posiekana cebula - 1 szt.
• czosnek - 1
• wino wytrawne - 2 łyżka(i)
• jabłko - 1 szt.
• vegeta
• śmietana - 2 łyżka(i)
• majeranek
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Kotlety smażymy na dwóch łyżkach gorącego oleju.
2
Obok wsypujemy jedną posiekaną cebulę z ząbkiem czosnku i kładziemy kotlety na cebulę.
3
Podlewamy dwoma łyżkami wina wytrawnego (lub wody).
4
Obok kładziemy jedno jabłko pokrojone na ósemki. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.
5
Posypujemy vegetą.
6
Polewamy dwoma łyżkami śmietany, posypujemy majerankiem, pieprzem. Jeszcze niech się pogotuje.
7
SMACZNEGO :D

Jak podawać?

Posypane zieloną pietruszką. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (1)


Bardzo ciekawe, zwłaszcza ta śmietana...niestety obawiam się, że się zetnie...
autor: Anonim dodany dnia 2011-02-01 21:56:06
Dodaj komentarz wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: misska
misska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (13)
Skype 4542122
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher