|
||||||||||
Babeczki brownieKrótki opis potrawy;)Potrzebne składniki 1 tabliczka (100 g) gorzkiej czekolady 100 g masła (pół kostki) + 2 łyżki 2/3 szklanki cukru 50 g mąki 3 jaja Etapy przyrządzania1
Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuszczamy w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie mieszamy. Jedno jajo i dwa żółtka ubijamy mikserem z cukrem. Do masy jajecznej wmiksowujemy przestudzoną czekoladę i mąkę. Pergaminowe foremki, najlepiej małe po czekoladkach, smarujemy rozpuszczonym masłem za pomocą pędzelka. Dwa białka ubijamy na pianę i delikatnie dodajemy do masy. Masą napełniamy foremki. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec 10 minut (malutkie) lub 15 minut (wielkości kruchych babeczek). Wyjmujemy, zostawiamy w papierkach, smarujemy na wierzchu masą czekoladową ganache (poszukaj w naszej bazie). Najlepsze są na ciepło. Można piec babeczki w metalowych foremkach do kruchych babeczek, ale po upieczeniu musimy szybko wyjąć jeszcze gorące
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|