|
||||||||||
Markizy - czekoladowe bliźniakiKrótki opis potrawyUjdzie xDPotrzebne składniki Ciasto: 6-7 dag posiekanego zimnego masła 1/4 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mąki pszennej 2.5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 10 dag gorzkiej czekolady 1/2 szklanki śmietany (30-proc.) Etapy przyrządzania1
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180°C. Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto, zawijamy je w folię i wkładamy na 30 minut do lodówki. Łyżeczką nabieramy porcje ciasta, formujemy kulki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie spłaszczając każdą kulkę. Pieczemy 5-7 minut, a potem zdejmujemy z blachy i ostudzamy. Krem: łamiemy czekoladę, przekładamy do rondelka, wlewamy śmietanę. Podgrzewamy, mieszając, aż czekolada się stopi i powstanie gładka masa. Odstawiamy ją, aby przestygła, a potem smarujemy spody ciastek i sklejamy po dwie sztuki.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|