|
||||||||||
Krewetki z wermutemKrótki opis potrawy:)Potrzebne składniki 10 surowych krewetek 16/20 w skorupach 30 g masła 2 ząbki czosnku 80 ml wytrawnego wermutu 80 ml śmietanki 18% sól słodka papryka w proszku Etapy przyrządzania1
Krewetki obrać ze skorup. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić grubo posiekany czosnek. Po chwili dodać krewetki i skorupy. Smażyć kilka minut, zamieszać. Kiedy krewetki staną się różowe, wlać wermut, zagotować. Zdjąć z patelni krewetki, skorupy i czosnek, do odparowującego się wermutu wlać śmietankę. Chwilę gotować na małym ogniu, doprawić. Włożyć do sosu krewetki i podawać. W skorupach jest dużo smaku, dlatego dodaje się je do smażenia
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|