|
||||||||||
Brzoskwinie i melony z pieprzemKrótki opis potrawy:)Potrzebne składniki mały melon 3 brzoskwinie 100g fety Sos: 10 pokruszonych ziarenek czarnego pieprzu szczypta kruszonego chilli 1/4 łyżeczki tartego korzenia imbiru (dowolnie) 3 ziarenka kardamonu bez łupinek skórka z cytryny pokrojona w paseczki 4 łyżki cukru sok z cytryny Etapy przyrządzania1
Półtorej szklanki wody zagotować z cukrem i przyprawami, bez soku cytrynowego. Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu. Dodać sok z cytryny, doprawić. Sos powinien być słodko - kwaśny z pikantno-korzenną nutą. Obrane owoce pokroić w kawałeczki i zatopić w ostudzonym sosem, odstawić na pół godziny. Można odcedzić lub podać w sosie. Posypać pokruszoną fetą. Podawać na przekąskę.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|