Maliny pod pierzynką serową

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

:)

Potrzebne składniki

• 4 garście malin
• garść jagód lub borówek kanadyjskich
• 2 żółtka
• 2 białka
• 3 łyżki cukru
• opakowanie serka kremowego \\\"Twój Smak\\\" (125 g)
• 4 foremki o średnicy 8-10 cm

Etapy przyrządzania

1
Żółtka ucieramy z cukrem na biały puch. Białka ubijamy na sztywną pianę. Owoce układamy w foremkach, piekarnik nagrzewamy do 220-250 st. C. Mieszamy serek z żółtkami, delikatnie dodajemy pianę. Przykrywamy masą owoce i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy, aż masa się zrumieni. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher