|
||||||||||
Sos z pomidorami do rybKrótki opis potrawyxDPotrzebne składniki puszka pomidorów pelati 400 g mała cebula pokrojona w kostkę posiekany ząbek czosnku 2 łyżki małych kaparów kilka porwanych liści bazylii 2-3 łyżki oliwy pastis sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę, dodajemy czosnek, czekamy, aż zacznie pachnieć. Wlewamy sok z pomidorów, dodajemy kapary, sól, pieprz, chwilę dusimy, do momentu aż zgęstnieje. Wrzucamy grubo posiekane pomidory, bazylię, zagrzewamy i dodajemy pastis. Podajemy gorący.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|