|
||||||||||
Sznycle po wiedeńskuKrótki opis potrawybardzo dobrePotrzebne składniki cielęcina - 1/2 kg mąka - 7 łyżka(i) jajka - 2 szt. tarta bułka - 5 łyżka(i) masło - 2 łyżka(i) olej - 3 łyżka(i) sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Mięso pokroić w cienkie plastry,oprószyć solą i pieprzem.Jajko roztrzepać.Mąkę i bułkę wysypać na oddzielne talerzyki.Kotlety panierować kolejno w mące,jajku i bułce.Olej i masło rozgrzać na patelni i smażyć kotlety 5 minut z każdej strony.
Jak podawać?z młodymi ziemniaczkami i sałatą zieloną Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|