Racuszki z cukinii

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
6 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zdrowe i pożywne

Potrzebne składniki

• cukinie - 2 szt.
• mąka - 3 łyżka(i)
• jajka - 2 szt.
• ząbki czosnku - 2 szt.
• oliwa
• tymianek

Etapy przyrządzania

1
Cukinię obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce.Dodać 2 łyżki mąki,roztrzepane jajko,2 łyżki oliwy i przeciśnięty przez praskę czosnek.Z masy formować małe racuszki i smażyć na oleju na złoty kolor.

Jak podawać?

z kotletami schabowymi Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher