Gruszki w boczku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
8 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

coś pysznego

Potrzebne składniki

• gruszki - 4 szt.
• cienkie plastry boczku - 8 szt.
• starty żółty ser - 2 łyżka(i)
• liście sałaty

Etapy przyrządzania

1
Gruszki obrać,pozostawiając ogonek,posypać startym serem i palcami docisnąć do miąższu.Każdą gruszkę owinąć plasterkami boczku.Gruszki ułozyć w natłuszczonej olejem blasze ,wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec ,aż boczek przywrze do gruszek i zrumieni się.Gruszki zdjąć z blachy.

Jak podawać?

ułożone na liściach sałaty Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher