|
||||||||||
Kawa po kapitańsku z brandyKrótki opis potrawyDrinkPotrzebne składniki brandy (ok. 30 ml) - 1 mały kieliszek kawy espresso - 1 filiżanka żółtko - 1 szt. cukier - 2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
1. Brandy podgrzać z łyżeczką cukru, aż cukier się rozpuści.
2. Z żółtka i drugiej łyżeczki cukru ukręcić kogel-mogel.
3. Gorącą brandy wlać do pucharka. Na brandy wylej świeżo zaparzoną kawę, a na kawę - kogel-mogel.
4. Aby kawa po kapitańsku smakowała jak należy, kolejne warstwy wlewamy ostrożnie, tak aby nie połączyły się ze sobą.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|