|
||||||||||
Kawa po kapitańsku z brandy
Krótki opis potrawyDrinkPotrzebne składniki brandy (ok. 30 ml) - 1 mały kieliszek kawy espresso - 1 filiżanka żółtko - 1 szt. cukier - 2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
1. Brandy podgrzać z łyżeczką cukru, aż cukier się rozpuści.
2. Z żółtka i drugiej łyżeczki cukru ukręcić kogel-mogel.
3. Gorącą brandy wlać do pucharka. Na brandy wylej świeżo zaparzoną kawę, a na kawę - kogel-mogel.
4. Aby kawa po kapitańsku smakowała jak należy, kolejne warstwy wlewamy ostrożnie, tak aby nie połączyły się ze sobą.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|