|
||||||||||
Likier orzechowyKrótki opis potrawyPyszny likier.Potrzebne składniki zielone orzechy - 30 g spirytus - 1/2 l wanilia cukier cynamon woda Etapy przyrządzania1
1. Orzechy przepołowić, włożyć do spirytusu z dodatkiem cynamonu i wanilii, nastepnie na 6 tygodni odstawić w chłodne miejsce.
2. Zagotować wodę z cukrem (ok.1 litr wody, 500 g cukru), odczekać, aż ostygnie i dodać do nalewki spirytusowej.
3. Po tygodniu dwa razy odfiltrować i przelać do butelek.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|