|
||||||||||
Likier malinowyKrótki opis potrawyPyszny likierPotrzebne składniki maliny - 1 kg cynamon spirytus - 3/4 l goździki - 2 szt. cukier - 250 g Etapy przyrządzania1
1. Maliny zmiksować i wymieszać ze spirytusem, cukrem, cynamonem i goździkami. Przelać do szklanego naczynia i przez 4 tygodnie trzymać w ciepłym miejscu.
2. Dwa razy odfiltrować i przelać do butelek.
3. Likier musi co najmniej przez tydzień leżakować, zanim zostanie podany.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|