|
||||||||||
Pieczeń cielęcaKrótki opis potrawyzdrowa pieczeńPotrzebne składniki cielęcina bez kości - 1 i 1/2 kg ząbki czosnku - 2 szt. margaryna - 15 dag sól woda - 1/2 szkl. Etapy przyrządzania1
Mięso obwiązać nicią,obsmażyć na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu,natrzeć roztartym z solą czosnkiem.Wlać pół szklanki wody,zamknąć szybkowar,i ogrzewać 40 minut.Taką cielęcinę można podawać przez kilka dni na obiady pod różną postacią.
Jak podawać?krojoną w kostkę podawaną w ostrym sosie z pieczywem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|