Pieczeń cielęca

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
30 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zdrowa pieczeń

Potrzebne składniki

• cielęcina bez kości - 1 i 1/2 kg
• ząbki czosnku - 2 szt.
• margaryna - 15 dag
• sól
• woda - 1/2 szkl.

Etapy przyrządzania

1
Mięso obwiązać nicią,obsmażyć na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu,natrzeć roztartym z solą czosnkiem.Wlać pół szklanki wody,zamknąć szybkowar,i ogrzewać 40 minut.Taką cielęcinę można podawać przez kilka dni na obiady pod różną postacią.

Jak podawać?

krojoną w kostkę podawaną w ostrym sosie z pieczywem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher