|
||||||||||
Mleczny puddingKrótki opis potrawypyszotkaPotrzebne składniki cukier - 1 szkl. mleko skondensowane - 1 puszka(i) mleko zwykłe - 2 szkl. jajka - 3 szt. Etapy przyrządzania1
Na dnie formy na babkę rozsypujemy cukier, stawiamy na ogniu i karmelizujemy. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Wlewamy mleko skondensowane do blendera. Dodajemy 2 szklanki mleka zwykłego .Wbijamy jajka i miksujemy. Wlewamy na warstwę karmelu w formie. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 1 i 1/2 godziny w temperaturze 180 stopni.
Jak podawać?na deser Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|