|
||||||||||
Deser kawowyKrótki opis potrawypyszny deserPotrzebne składniki mocna kawa - 1 l śmietana kremówka - 200 ml cukier - 3 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Cukier rozpuszczamy w gorącej kawie i odstawiamy do ostygnięcia. Wlewamy do płaskiej, metalowej formy i wstawiamy na 4 godz. do zamrażalnika. Gdy utworzy się cienka warstwa lodu, zdrapujemy ją łyżką i ponownie dodajemy do niezamrożonej kawy.Czynność powtarzamy, aż powstanie gruboziarnista masa kawowa. Jeszcze raz przyprawiamy cukrem do smaku i przekładamy do wysokich pucharków.
Smacznego!
Jak podawać?z bitą śmietaną Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|