|
||||||||||
Zupa z soczewicą i czosnkiemKrótki opis potrawyzupaPotrzebne składniki ziemniaki - 800 g włoszczyzna cebula rosół z kostki - 1 i 1/2 l ziele angielskie listk laurowy zielona soczewica - 3 łyżka(i) czosnek - 2 ząbki mąka - 2 łyżka(i) olej - 4 łyżka(i) sól pieprz Etapy przyrządzania1
Warzywa obrać, umyć, pokroić, razem z soczewicą zalać gorącym rosołem, dodać ziele angielskie i listek laurowy, gotowac ok 30 min
4
Dodać mąkę, lekko zarumienić, połączyć z zupą, zagotować.
6
Zupę doprawić solą i pieprzem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|