Zupa śliwkowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
10 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
8 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dla amatorów śliwek węgierek

Potrzebne składniki

• śliwki węgierki - 1 kg
• wyłuskane orzechy - 2 łyżka(i)
• białe wytrawne wino - 3 łyżka(i)
• cynamon - 1 szczypta(y)
• sól, cukier - po 1 szczypta(y)

Przydatne akcesoria

rondel, sito

Etapy przyrządzania

1
Dojrzałe śliwki umyć i po usunięciu pestek wrzucić do rondla i zalać zimną wodą. Gotować przez 15 minut w niewielkiej ilości wody, mieszając, aby się nie przypalały. Gdy śliwki będą miękkie przetrzeć przez sito i dolać wody. Połączyć z utłuczonymi włoskimi orzechami, winem i cynamonem. doprawić solą i cukrem. Zagotować.

Jak podawać?

podawać na gorąco lub na zimno Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher