Sos pomidorowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

sos do mięs i do ryb

Potrzebne składniki

• pomidory - 1 kg
• czosnek - 4
• gałka muszkatołowa - 1 szczypta(y)
• gożdziki - 4 szt.
• ocet winny - 2 łyżka(i)
• zielona pietruszka - 2 łyżka(i)
• sól, pieprz, cukier - do smaku

Przydatne akcesoria

rondel

Etapy przyrządzania

1
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w grubą kostkę, włożyć do rondelka, zalać octem rozprowadzonym w 0,5 szklanki wody i gotować 5 minut. Następnie dodać czosnek roztarty na miazgę z solą, utłuczoną kolendrą, goździki i startą gałką muszkatołową. Doprawić pieprzem i cukrem, posypać drobno posiekaną pietruszką.

Jak podawać?

podawać na zimno lub gorąco Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher