|
||||||||||
Sos pomidorowyKrótki opis potrawysos do mięs i do rybPotrzebne składniki pomidory - 1 kg czosnek - 4 gałka muszkatołowa - 1 szczypta(y) gożdziki - 4 szt. ocet winny - 2 łyżka(i) zielona pietruszka - 2 łyżka(i) sól, pieprz, cukier - do smaku Przydatne akcesoriarondelEtapy przyrządzania1
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w grubą kostkę, włożyć do rondelka, zalać octem rozprowadzonym w 0,5 szklanki wody i gotować 5 minut.
Następnie dodać czosnek roztarty na miazgę z solą, utłuczoną kolendrą, goździki i startą gałką muszkatołową.
Doprawić pieprzem i cukrem, posypać drobno posiekaną pietruszką.
Jak podawać?podawać na zimno lub gorąco Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|