Wołowina duszona

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Koszt:
18 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Wołowina duszona ze śliwkami

Potrzebne składniki

• wołowina bez kości - 500 g
• śliwki suszone - 1 szkl.
• czosnek - 2
• papryka - 0,5 łyżeczka(i)
• tłuszcz - 2 łyżka(i)
• cebula - 3 szt.
• gałka muszkatołowa, pieprz sól pieprz - do smaku
• zielony koperek - 1 łyżka(i)

Przydatne akcesoria

rondel

Etapy przyrządzania

1
Umyte i obrane z błon mięso pokrajać w kostkę, włożyć do rondla na rozgrzany tłuszcz, obrumienić. Dodać posiekaną cebulę, roztarty z solą czosnek, oprószyć solą, pieprzem, papryką, podlać wodą, przykryć i poddusić około 1,2 godz. Gdy mięso zmięknie dodać namoczone pokrajane w dość szerokie paski śliwki i utartą gałkę muszkatołową, jeśli trzeba wlać trochę gotującej wody ; podgotować.

Jak podawać?

przed podaniem posypać siekanym koprekiem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher