|
||||||||||
Wołowina duszonaKrótki opis potrawyWołowina duszona ze śliwkamiPotrzebne składniki wołowina bez kości - 500 g śliwki suszone - 1 szkl. czosnek - 2 papryka - 0,5 łyżeczka(i) tłuszcz - 2 łyżka(i) cebula - 3 szt. gałka muszkatołowa, pieprz sól pieprz - do smaku zielony koperek - 1 łyżka(i) Przydatne akcesoriarondelEtapy przyrządzania1
Umyte i obrane z błon mięso pokrajać w kostkę, włożyć do rondla na rozgrzany tłuszcz, obrumienić.
Dodać posiekaną cebulę, roztarty z solą czosnek, oprószyć solą, pieprzem, papryką, podlać wodą, przykryć i poddusić około 1,2 godz.
Gdy mięso zmięknie dodać namoczone pokrajane w dość szerokie paski śliwki i utartą gałkę muszkatołową, jeśli trzeba wlać trochę gotującej wody ; podgotować.
Jak podawać?przed podaniem posypać siekanym koprekiem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|