|
||||||||||
Sos paprykowyKrótki opis potrawybardzo pikantnyPotrzebne składniki słodka czerwona papryka - 1 szt. mała ostra papryczka - 1 szt. czosnek - 2 czerwone wytrawne wino - 0,75 szkl. ocet winny - 1 łyżka(i) gałązki zielonej kolendry - 3 szt. sól, pieprz, cukier - do smaku Przydatne akcesoriamaszynka do mielenia,Etapy przyrządzania1
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, przepuścić przez maszynkę razem z czosnkiem i zieloną kolendrą.
Wymieszać z winem.
Doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Jak podawać?podawać do mięs i drobiu na zimno Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|