|
||||||||||
Naleśniki z truskawkamiKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki mąka - 1 1/2 szkl. mleko - 1 szkl. woda - 1 szkl. oliwa - 1 łyżka(i) jajko - 2 szt. Etapy przyrządzania1
Dokładnie wymieszać składniki ciasta naleśnikowego, ewentualnie doprawić do smaku solą. Odstawić na 2 godziny. Na lekko natłuszczoną patelnię wylewać cieniutką warstwę ciasta, smażyć placki. Twaróg wymieszać z cynamonem i cukrem, dołożyć truskawki, ponownie wymieszać. Farszem posmarować placek, zwinąć w rulon. Podawać odsmażone, udekorowane listkami świeżej mięty.
Jak podawać?-- FARSZ: 20 dag truskawek 25 dag twarogu -- zmielonego 1 łyżka cynamonu 1 łyżka cukruUwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|