Owocowy deser

Aktualna ocena: 0
dodany przez: WDK
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.

Potrzebne składniki

• mleko - 1 l
• budyń - 2 op.
• cukier - 4 łyżka(i)
• polewa - 1 op.
• czekolada - 50 dag
• smietana - 30 dag

Etapy przyrządzania

1
Odlej dwa razy po 1/2 szklanki mleka. W każdej rozrób dokładnie proszek budyniowy, dodaj po dwie łyżki cukru. Pozostałe mleko wlej po połowie do dwóch garnuszków. Zagotuj. Gotujące się mleko zdejmij z ognia. Do jednego garnuszka wlej zawiesinę z budyniem waniliowym, wymieszaj, ponownie zagotuj. Do drugiego garnka - z budyniem czekoladowym, również wymieszaj i zagotuj. Opłucz zimną wodą 4 miseczki, wlej do nich po porcji obu budyni. Ostudź. W kąpieli wodnej stop polewę i białą czekoladę. Polewę rozsmaruj na natłuszczonej folii aluminiowej. Na tym zrób paseczki z białej czekolady. Kiedy zastygnie, pokrój na trójkąty. Budyń wybij na talerzyki. Udekoruj bitą śmietaną, owocami i trójkątami czekolady.

Uwagi

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: WDK
WDK
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (113)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher