|
||||||||||
Pasta z awokadoKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki krakersy - 1 op. awokado - 2 szt. cebula - 3 szt. pomidor - 2 szt. sok z yctryny - 250 ml Etapy przyrządzania1
Awokado opłukać, osuszyć, przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać, włożyć do miseczki, rozgnieść widelcem lub drobno posiekać. Natychmiast obficie skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, żeby miąższ nie ściemniał. Pomidora opłukać, polać wrzątkiem, a potem na moment włożyć do zimnej wody, zdjąć skórkę, odrzucić pestki, miąższ drobno posiekać. Cebulkę obrać, posiekać w kosteczkę. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki, przyprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Można dodać roztarty z solą ząbek czosnku, posypać drobno posiekaną zieleniną podawać z krakersami można podawać także z Paluszkami, Precelkami i Krakersami Smakowitymi Lajkonik.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|