|
||||||||||
Pieczone wiśnie po węgierskuKrótki opis potrawypyszny deserPotrzebne składniki wiśnie - 1 kg białe wino - 1/2 l białka - 5 szt. cukier - 25 dag cukier waniliowy - 1 łyżka(i) otarta skórka z cytryny szczypta cynamonu Etapy przyrządzania1
Wiśnie wypestkować i dusić w winie z dodatkiem cukru i otartą skórką z cytryny.Następnie włożyć do żaroodpornego naczynia. Obłożyć je ubitą pianą z białek wymieszaną z cukrem waniliowym i piec 15-20 minut w lekko nagrzanym piekarniku.
Jak podawać?na ciepło Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|