Zupa szparagowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
10 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszna

Potrzebne składniki

• szparagi - 500 g
• cebula - 2 szt.
• masło - 1 łyżka(i)
• żółtka - 2 szt.
• pęczek koperku - 1 szt.
• sól - do smaku
• cukier - 1 szczypta(y)

Przydatne akcesoria

garnek

Etapy przyrządzania

1
Szparagi oczyścić z włókien, umyć, pokrajać na kawałki, zalać 6 szklankami osolonej i ocukrzonej wody. Postawić na wolnym ogniu,ok 30 min. uważając aby ich nie przegotować, gdyż straca aromat. Drobno posiekaną cebulę przesmażyć na maśle, połączyć z zupą. Następnie rondel zdjąć z ognia, dodać do zupy dobrze roztrzepane żółtka. Postawić na chwilę na odniu, nie dopuszczając do wrzenia.

Jak podawać?

przed podaniem posypać posiekanym koperkiem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher