|
||||||||||
Zupa szparagowaKrótki opis potrawypysznaPotrzebne składniki szparagi - 500 g cebula - 2 szt. masło - 1 łyżka(i) żółtka - 2 szt. pęczek koperku - 1 szt. sól - do smaku cukier - 1 szczypta(y) Przydatne akcesoriagarnekEtapy przyrządzania1
Szparagi oczyścić z włókien, umyć, pokrajać na kawałki, zalać 6 szklankami osolonej i ocukrzonej wody.
Postawić na wolnym ogniu,ok 30 min. uważając aby ich nie przegotować, gdyż straca aromat.
Drobno posiekaną cebulę przesmażyć na maśle, połączyć z zupą.
Następnie rondel zdjąć z ognia, dodać do zupy dobrze roztrzepane żółtka. Postawić na chwilę na odniu, nie dopuszczając do wrzenia.
Jak podawać?przed podaniem posypać posiekanym koperkiem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|