Sałatka z bakłażanów

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo smaczna

Potrzebne składniki

• bakłażany - 250 g
• pomidory - 250 g
• cebula - 2 szt.
• czosnek - 2
• oliwa - 3 łyżka(i)
• cytryna - 1 szt.
• koperek, kolendra, bazylia - 1 szczypta(y)
• musztarda - 1 łyżeczka(i)
• sól, pieprz, cukier - 1 szczypta(y)

Przydatne akcesoria

patelnia

Etapy przyrządzania

1
Bakłażan umyć, osuszyć, położyć na dobrze rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) i opiec z obu stron. Ostudzić, ściągnąć skórkę i drobno pokrajać. Przełożyć do salaterki, dodać pokrajane w kostkę pomidory, posiekaną cebulę, czosnek, pietruszkę, koperek, kolendrę, bazylię. Wymieszać z sosem przygotowanym z oliwy, soku z cytryny, musztardy, soli, cukru i pieprzu.

Jak podawać?

podawać na zimno Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher