|
||||||||||
Maślankowa zupaKrótki opis potrawysmaczna zupkaPotrzebne składniki ziemniaki - 60 dag maślanka - 1 l boczek - 15 dag mąka - 2 łyżka(i) pieprz,sól woda - 1 l Etapy przyrządzania1
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i rozkładamy na talerze. Boczek kroimy w kostkę i smażymy. Maślankę rozrabiamy z mąką W rondlu gotujemy litr wody, wlewamy maślankę, mieszamy i gotujemy 5 minut. Dodajemy boczek, przyprawiamy, polewamy ziemniaki.
Jak podawać?zaraz po przyrządzeniu Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|