Pulpety cielęce w sosie potrawkowym.

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 3 osoby
dodany przez: isiulka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zmielone mięso dokladnie wyrobić z całym jajem, dodać pieprz sól i uformować 8 kulek, które wkładamy do niewielkiej ilości wrzącej wody(tyle aby zakryła kulki) Wkruszyć do niej kostkę przyprawy i gotować powoli przez ok 15-20 minut. Przyrządzić sos: Mąlę rozetrzeć z tłuszczem na talerzu, włożyc do rondelka wlewać po trochu ciepły wywar z rosołu , mieszajac zagotowac, przyprawic do smaku solą, sokiem z cytryny,połączyć z żółtkami Klopsiki oblać sosem i posypac siekaną zieleniną, podawać z ryżem i surówką z warzyw. PolecaM

Potrzebne składniki

• 40 dkg cielęciny - 40dkg dag
• 1/3 l sosu potrawkowego - 1/3 l
• 1 lyzeczka siekanej zieleniny
• 1 jajo
• 1 kostka przypraw

Etapy przyrządzania

1
PRZYGOTOWUJEMY PULPETY
2
PRZYGOTOWUJEMY SOS POTRAWKOWY
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: isiulka
isiulka
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (14)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher