|
||||||||||
Babka migdałowaKrótki opis potrawybardzo dobraPotrzebne składniki mąka gryczana - 10 dag masło - 1 szt. cukier - 1 szkl. jajka - 4 szt. posiekane migdały - 10 dag bułka tarta - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Zółtka oddzielić od białek.Masło utrzeć z cukrem na puch..Ucierając dodawać po łyżce mąki i po żółtku.Wsypać migdały i wymieszać.Z białek ubić sztywną pianę.Dodawać do ciasta delikatnie mieszając.Formę do baby natłuścić,posypać tartą bułką i wlać ciasto.Piec 30 minut w tem.180 stopni.
Jak podawać?do kawy Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|