|
||||||||||
Torcik Szwarcwaldzki z wiśniamiKrótki opis potrawyWykwintny deser x)Potrzebne składniki ciemny biszkopt - 1 szt. wiśnie z kompotu - 10 dag mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka(i) cukier - 1,5 łyżeczka(i) cynamon - szczypta(y) wiśniówka - 3 łyżka(i) kremówka - 18 dag Etapy przyrządzania1
Zimny biszkopt przekroić na 3 krążki. Wiśnie odsączyć i zachować 2 łyżki płynu. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z cynamonem, dodać 1/2 łyżki cukru i kompot, wymieszać. Zagotować i dodać osączone wiśnie i 2 łyżki wiśniówki. Zdjąć z ognia, ostudzić.
Śmietankę ubić na sztywno z resztą cukru. Spód tortu posmarować 1/3 ubitej śmietany i obłożyć połową wiśni. Przykryć drugim krązkiem ciasta, skropić pozostałą wiśniówką i posmarować śmietaną. Ułożyć resztę wiśni, przykryć trzecim krążkiem. Wierzch i boki tortu posmarować resztą śmietany. Udekorować kandyzowanymi wiśniami i wiórkami czekolady, odstawić do lodówki na 24h.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|