|
||||||||||
Keks malinowyKrótki opis potrawySzybko i pyszniePotrzebne składniki mleko - 0,5 szkl. cukier waniliowy - 2 op. maliny - 30 dag mąka - 25 dag proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i) cukier - 0,5 szkl. miękkie masło - 3-4 łyżka(i) jajko - 1 szt. Etapy przyrządzania1
5 łyżek mleka wymieszać z cukrem waniliowym, zagotować. Maliny opłukać, osączyć, dodać do mleka, podgrzewać na maleńkim ogniu przez 3min. Lekko przestudzić.
Masło utrzeć z cukrem i jajkiem. Powoli dolewać mleko i wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Do gotowego ciasta ostrożnie dodać maliny z mlekiem, wymieszać, przełożyć do natłuczonej formy keksowej. Piec 25min w temp. 175'C.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|