|
||||||||||
Ciemny biszkoptKrótki opis potrawyPodstawowy przepis na ciemny biszkopt w nieco wykwintniejszej formie. Przepis na małą tortownicę (ok. 12cm)Potrzebne składniki czekolada deserowa - 0,5 op. miękkie masło - 2 łyżka(i) cukier puder - 3 łyżka(i) żółtka - 2 szt. laska wanilii - połowa białko - 1 szt. mąka - 1,5 łyżka(i) zmielone migdały - 4 dag Etapy przyrządzania1
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru, żółtkami i miąższem wanilii. Dodać rozpuszczoną czekoladę, wymieszać. Z białka i łyżki cukru ubić sztywną pianę, dodawać do masy na przemian z migdałami i mąką, delikatnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej mąką formy, piec 25min w temp. 175'C.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|