|
||||||||||
Torcik SacheraKrótki opis potrawyKlasyczny i wykwintny.Potrzebne składniki ciemny biszkopt (patrz przepis w książce) - 1 szt. konfitura morelowa - 8 dag cukier - 10 dag kakao - 2 łyżka(i) gorzka czekolada - 1/4 tabliczki Etapy przyrządzania1
Przygotować biszkopt wg przepisu. Chłodne ciasto przkroić na 2 krązki. Spód posmarować połową konfitury, przykryć drugim krązkiem.
Pozostałą konfiturę podgrzać w rondelku z łyżką wody, przetrzeć przez sitko i rozsmarować na torcie.
Przygotować glazurę: zagotować 5 łyżek wydoy, dodać cukier, wymieszać. Do powstałego syropu dodać kakao i czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Posmarować wierzch ciasta i boki, odstawić na godzinę do lodówki, aby glazura zastygła.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|