Torcik Sachera

Aktualna ocena: 0
dodany przez: russet
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Klasyczny i wykwintny.

Potrzebne składniki

• ciemny biszkopt (patrz przepis w książce) - 1 szt.
• konfitura morelowa - 8 dag
• cukier - 10 dag
• kakao - 2 łyżka(i)
• gorzka czekolada - 1/4 tabliczki

Etapy przyrządzania

1
Przygotować biszkopt wg przepisu. Chłodne ciasto przkroić na 2 krązki. Spód posmarować połową konfitury, przykryć drugim krązkiem. Pozostałą konfiturę podgrzać w rondelku z łyżką wody, przetrzeć przez sitko i rozsmarować na torcie. Przygotować glazurę: zagotować 5 łyżek wydoy, dodać cukier, wymieszać. Do powstałego syropu dodać kakao i czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Posmarować wierzch ciasta i boki, odstawić na godzinę do lodówki, aby glazura zastygła.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher