|
||||||||||
Domowa bombonierkaKrótki opis potrawyMniam mniamPotrzebne składniki cukier - 1 szkl. mleko - 1/2 szkl. cukier waniliowy - 1 op. margaryna - 1/2 kostka(i) mleko w proszku - 2 szkl. kakao - 3-4 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, dać margarynę, mleko w proszku i kakao.Cały czas mieszając gotować 10-15 minut na małym ogniu.Foremki do lodu wypłukać zimną wodą, wlać do nich gęstą czekoladową masę i na 4-5 godzin odstawić w chłodne miejsce, aż całkowicie zastygną.Porcja ok. 440 kcal.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|