|
||||||||||
Likier wiśniowyKrótki opis potrawyDobryPotrzebne składniki wiśnie z pestkami - 1 kg cukier - 1 kg spirytus - 1/4 l Etapy przyrządzania1
Wiśnie zalać 1/4 l spirytusu w słoju lub butelce na 4-5 dni.Często potrząsać. Następnie zlać spirytus do butelki, a wiśnie zasypać 1kg cukru.Odstawić do czasu, aż cukier zupełnie się rozpuści i zrobi się sok wiśniowy. Wiśnie z cukrem od czasu do czasu potrząsać około 3 tygodnie.Połączyć syrop wiśniowy ze spirytusem i zlać do butelek.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|