|
||||||||||
Karp wschodniKrótki opis potrawypodawać na zimnoPotrzebne składniki karp - 1,5 kg marchewka - 2 szt. cytryna - 1 szt. cebule - 2 szt. rodzynki - 15 dag goździki - 3 szt. pierniki - 10 dag liść laurowy - 1 szt. cukier sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Karpia oczyścić, opłukać, pokroić na kawałki. Litr wody zagotować z małą ilością soku z cytryny, cukrem, solą, cebulą pokrojoną w plasterki, liściem laurowym, goździkami i rodzynkami. Włożyć pokrojonego karpia i gotować około 20 minut, a gdy będzie miękki, dodać zmielone pierniki i gotować jeszcze 5 minut. Kawałki karpia ułożyć na półmisku, polać sosem, w którym się gotowały i odstawić do schłodzenia.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|