|
||||||||||
Sałatka owocowo-warzywnaKrótki opis potrawyświetna na imprezyPotrzebne składniki dynia - 25 dag pomarańcze - 2 szt. orzechy laskowe morele jogurt naturalny - 0,5 szkl. sok z cytryny miód Etapy przyrządzania1
Umytą i obraną ze skórki dynię oczyścić z nasion i pokroić w cienkie paseczki. Pomarańcze starannie wyszorować w gorącej wodzie, osuszyć ponacinać zygzakowato w połowie wysokości, wybrać miąższ, pokroić go w kostkę. Morele umyć, pokroić w paski. Całość wymieszać z jogurtem, przyprawić sokiem z cytryny i miodem. Nałożyć do miseczek ze skórek pomarańczy, posypać orzechami, udekorować cząstkami pomarańczy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|