|
||||||||||
OponkiKrótki opis potrawyBardzo dobrePotrzebne składniki mąka - 1/2 kg margaryna - 10 dag ser - 1/2 kg cukier - 1 szkl. jajka - 4 szt. soda - 1 łyżeczka(i) ocet - 1 łyżeczka(i) sól - szczypta(y) tłuszcz do smażenia Etapy przyrządzania1
Zarobić ciasto jak na pierogi, rozwałkować na grubość ok.0,5 cm.Wykrawać szklanką i w środku robić dziurkę.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu i posypać cukrem pudrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|