|
||||||||||
Ostrygi zapiekaneKrótki opis potrawybardzo dobrePotrzebne składniki ostrygi - 6 szt. posiekana natka pietruszki - 1 łyżka(i) tarty parmezan - 1 łyżka(i) ząbek czosnku masło - 1 łyżka(i) cytryna - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Ostrygi układamy na blasze do zapiekania. Na rozgrzanym maśle przesmażamy zmiażdżony ząbek czosnku, dodajemy natkę pietruszki i zdejmujemy z ognia.Ostrygi polewamy masłem czosnkowym, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy parmezanem. Zapiekamy chwilę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Smacznego!
Jak podawać?na ciepło Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|