|
||||||||||
Serowiec WiedeńskiKrótki opis potrawyBardzo smacznyPotrzebne składniki ser biały - 2 kg jajka - 8 szt. cukier - 40 dag kwaśna śmietana - 4 łyżka(i) mąka zwykała - 2 łyżka(i) mąka ziemniaczana - 2 łyżka(i) masło - 1/2 kostka(i) margaryna - 1/2 kostka(i) proszek do pieczenia - 1/2 op. rodzynki sok z cytryny Etapy przyrządzania1
Margarynę i masło ucierać z cukrem.Gdy już są dobrze utarte, dodawać po 1 żółtku i łyżce zmielonego sera.Następnie dodawać śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia, na końcu bakalie i sok z cytryny.Następnie dać delikatnie pianę ubitą z 5 białek,wymieszać lekko.Piec około 1 godziny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|