|
||||||||||
Czekolada po irlandzkuKrótki opis potrawycoś pysznegoPotrzebne składniki gorzka czekolada - 20 dag mleko - 1 l cukier - 3 łyżka(i) laska wanilii irlandzka whiskey - 100 ml miód - 2 łyżka(i) śmietana kremówka - 15 dag wiórki czekolady Etapy przyrządzania1
Czekoladę siekamy. Podgrzewamy 200 ml.mleka, wkładamy czekoladę i podgrzewamy mieszając trzepaczką, aż czekolada się rozpuści w mleku. Rdzeń i laskę wanilii gotujemy w pozostałym mleku. Laskę usuwamy. Do mleka wlewamy czekoladę, dodajemy cukier, mieszamy. Dokładamy miód i whiskey. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Gorącą czekoladę rozlewamy do czterech nagrzanych szklaneczek. Przykrywam warstwą bitej śmietany. Dekorujemy wiórkami czekolady.
Smacznego!
Jak podawać?natychmiast po przyrządzeniu Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|