Jajecznica z fetą i serem żółtym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

jajecznica

Potrzebne składniki

• jajka - 8 szt.
• ser żólty - 1 łyżka(i)
• feta - 5 dag
• cebula
• oliwa
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Cebulę obrać, posiekać, rozgrzać na patelni 3 łyżki oliwy i zeszklić cebulę na średnim ogniu
2
Jajka wibic do miski, doprawić solą oraz pieprzem, roztrzepać
3
Ser feta starannie rozdrobnić widelcem, dodać do jajek
4
Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać do jajek
5
Składniki wymieszać, wlać na patelnie, na której jest cebula i podgrzać, stale mieszając, aż jajka zaczną się ścinać.
6
Cztery foremki do budyniu posmarować oliwą i nałożyć do nich jeszcze gorącą jajecznicę, wierzch wyrównać i odstawić na 2-3 min, jajecznice wyłożyć z foremki bezpośrednio na talerze.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher