|
||||||||||
GranitoKrótki opis potrawyPyszny deser z owocami granatu.Potrzebne składniki 2-3 granaty 1/8 litra czerwonego wina sok z 1/2 cytryny 6 dag cukru Etapy przyrządzania1
Wino z sokiem wycisnietym z polowy cytryny i cukrem zagotowujemy. Wyciskamy sok z granatow. Dolewamy wino. Sok wlewamy do plaskiego naczynia i wstawiamy do zamrazalki. Mieszamy lyzka co godzine. Zamrazamy co najmniej przez 3 godziny. Gotowy deser nakladamy lyzka do szklanych pucharkow, przybieramy plasterkiem cytryny i listkiem miety.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|